tisdag 22 januari 2013

Ismete vippor del 6


Tvestjärt vippan

Denna gång tänkte jag göra en vippa jag vart nyfiken på att testa . Har sett den på nätet här och var bla på http://fiskebroder.blogspot.se och http://walktheline.boplatsen.se . Så det är bara köra igång och tillverka.

Man börjar med att klippa till 2 bitar på 5- 6 cm av ett 4,8 mm buntband

Så ska det se ut nu

Jag tog en droppe super lim när jag satt ihop de två delarna och och värmde på en krympslang bit

Nu kapar man till vald längd på rensband mina är 50 cm och sedan tejpar jag fast klykan på rensbandet. En droppe superlim skadar inte heller

Över allt ihop sätter jag nu en grövre bit krympslang som låser allt på rensbandet.

Dags för indikator och jag använder ägg i plast som jag tycker funkar kanon till just vippor. Jag värmer ena änden och tar inte upp mer hål i ägget än vad rensbandet är i storlek. Lättare och fästa och få det snyggt sen. Det är högra delen på ägget (på bilden) som jag gör det

Så ska det se ut nu

I den tjocka delen märker jag upp så rensbandet kommer ut i centrum. Detta skär jag ut med en skalpell.

Klart !

Så ska det se ut .  Nu ska ägget målas innan slutliga monteringen. Jag tänker göra dessa svarta har sett att många rekommenderar det och att de syns bra även på lite avstånd så vi testar det.

Efter målning och klarlack ska jag limma med epoxi runt hålet vid krympslangen så det blir tätt och snyggt. Lite krympslang på rensbandet under ägget med så bjällran sitter fint kvar på med.
Mer bilder och hur du ska använda denna vippa kommer efter helgens fiske då de ska testas . Blir nog fiske hela helgen va det tänkt. Kommer besök från Västergötland på Lördag Robin Boris ska komma på besök och ska fiska med mig . Det ska bli jäkligt kul ! Hoppas de gröna madammerna och även gösarna är med på noterna.

TIGHT LINES / STEFAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar