lördag 26 januari 2013

Ismete tur 26 Januari 2013

Då va det dags ! 07,00  larmet ljuder och det ska fiskas idag härligt ! I dag så ska jag ha med lite sällskap på isen min son Linus ville följa med och det ska komma besök från Karlsborg i form av en kille som heter Robin .

Mitt sällskap för dagen Robin från Karlsborg . En trevlig kille det !

 Robin och jag har tjötat lite med varandra på Facebook och lärt känna varann lite. Så det ska verkligen bli kul och träffa han i verkliga livet och fiska. Alltid lika trevlig att träffa nya likasinnade ju . Vi hade bestämt träff på Maxi parkering kl 8,00 i Motala så det va till att packa in allt i bilen och fara iväg. Framme på Maxi vart det lite prat och sedan vidare färd mot sjön men först skulle det hämtas upp lite betesfisk. Framme vid sumpen så va det fylla upp med det man kan tänkas använda för dagen hade även med död sill i större format . Mörtarna va inte så katiga i storlek så  men men de sprattlar ju och lever så bättre än inget i alla fall. Vidare färd mot sjön ! Sjön för dagen vi tänkt fiske i håller både Gös och Gädda  . Framme vid sjön så packa ur alla grejor och bege sig ut på isen och sätta ut spöna och sedan sätta sig och vänta. Jag fick 2 gäddor på morgon / förmiddag av de mindre formatet . Sedan kom det ett gäng motorburen ungdom som bestämt sig för att köra lite isracing ! Fan tänkte jag men efter lite sammarbete kom vi fram till att det va väll ok om de inte höll sig för nära oss. Vi hade ju satt ut allt och va inte sugna på att byta sjö precis. Så vi stannade kvar och fortsatte fisket . Det blev inte mer gäddor för mig men Robin tog även han 2 gäddor dock i samma storlek som mina. Fisket hade varit betydligt bättre utan de gasglada ungdommarna . Men nästa gång så blir det ett annat vatten för man kan nog räkna med att de är där och kör i fortsättningen med. 

Robin sätter ut et av sina spön. Kolla in vyn bakom . En härlig vinter himmel  och vinterdag !
Ett av mina spö och min egen tillverkade spöhållare och vippa. Här är det gummisnodd vippan in action

Efter lite fiske blir man ju lite frusen och hungrig med så brasan tändes och korv med tillbehör togs fram och sedan va det bara mysig att sitta och värma sig och fylla på magen med lite grillad och kok korv . Då orkar man ju några timmar till. 

Hög mysfaktor med en värmande brasa

Robin till vänster och jag själv till höger. Linus min son fotade

Nu är det eftermiddag och mörkret kommer närmare och närmare så det va dags och plocka ihop grejor då det ändå va lugnt under isen . Mörtarna och sillarna va väll inte charmiga nog denna dag eller om de hade huvudvärk gäddorna efter allt oljud de motorburna skapade. Så pack ihop och dra mot bilarna . Blev lite mer prat och vi bestämde oss för en ny tur vi senare datum. Eventuellt blir det en tur på Vättern nästa helg så hoppas på bättre lycka då. Tack till Robin för besöket och sällskapet !

Tvestjärt vippan testades

Det blev även test av min senaste skapelse tvestjärt vippan som jag kallar den. Jag tyckte den funkade fin men till större beten föredrar jag annan modell. Testade även annan färg då jag läst och hört om det. Svart blev det. Och jag måste säga om det är snö på isen syns de faktist bra . Tackling av denna vippa gör jag med att använda en tunn gummisnodd som jag fäster på linan genom att lägg linan över gummisnodden och tar och för igenom ena änden igenom öglan på andra sidan och drar åt ordentligt. Sedan tar man och klämmer ihop de båda buntbanden och hänger på gummisnodden. Den satt kvar fint även att det var en livlig mört men av det mindre formatet. Och löste fint gjorde den med så ta coh testa den vet ja. Gummisnodden jag använde är en tunn liten rackare som använd till tandställningar jag tog det då jag hade sådan liggande. Finkar fint med andra också. Har sett att några använder sådan de har när de flätar manen på hästar. den är dock lite grövre.

Robin har napp ! Dags för krokning .

Robins uppsättnig. Notera den smarta lösningen . Han har två vippor i en. klämma gjord av rensband fram och bakom bollen en linutlösare. Bra tänkt där Robin !

Min son Linus

Robin tacklar upp.

Spön utplacerade och klara för att fånga gädda eller gös

Vy från sjön vi fiskade på

Mitt val av ismeteutrustning

Det va det ! Trevligt hade vi och väntar spänt på nästa tur . Hoppas på fler fäll då. Vi krokade alla fäll denna dag i alla fall.

TIGHT LINES / STEFANInga kommentarer:

Skicka en kommentar