tisdag 29 januari 2013

GÖR DIN EGEN ISMETE SVAMP

Denna grej den så kallade ismetesvampen har jag sett lite här och var på nätet. Den hindrar att det fryser runt din lina vid isfisket. Det kan ju va gött och veta att linan alltid är fri och inte fastfrusen. Då jag både har tid och grejorna liggande så varför inte göra en uppsättning av dem. Väldigt enkla och tillverka med och tar inte alls lång tid att göra dem heller. Tog mig 10 minuter att göra 6 st. Ska göra några i reserv när jag ändå håller på. Så då tänkte jag visa hur man gör dem här på bloggen.

Detta behöver du 18/13mm  rör isolering  och VP rör 20mm

Jag kapade till 20mm breda bitar av rör isoleringen

Av VP röret kapade jag till 30 mm långa bitar

Sedan tog jag min dremel och kapskiva och sågade upp ett spår och sedan gradade jag med en skalpell . Inga vassa kanter här inte

Bara montera ihop dem. Jag vidgade röret lite så att det sitter lite hårdare.

Då va den klar. Man trär in linan i skårorna och sedan vrider du plast röret ett halvt varv och sedan häller i matolja eller T-sprit . Matolja är snällre mot naturen och din lina så jag väljer matoljan. Tanken är också att använda mindre mängd av T-Sprit till exempel än att fylla ett helt 200mm hål eller ännu större hål  så är det sundare att använda denna . Mycket mindre mängd blir det då. Tänk själva 200 mm vs 20 mm .Dessa ska testas nästa tur så återkommer vad jag tycker om dem senare .

Jag fick ett paketet idag med . Det innehöll 2 stycken spöhållare som Adam Bergqvist har tillverkat. Super fina Adam ! Vi gjorde en bytes deal då Adam ville ha några flöten. Adam skriver blogg även han adressen dit är http://adambergqvist.com/ . Adressen finns i min blogglista med. Kanske någon mer som vill ha så kontakta han och fråga . Jag tror ej han är omöjlig om man frågar snällt såklart. 

Adams egentillverkade spöhållare .
TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar