torsdag 17 januari 2013

Bling bling !

Då va julgran utkastad och tomtar och dylikt nerpackat för i år och vintern har fått sitt grepp igen . Härligt ! Det blir lite mer ismete i vinter i alla fall. Jo jag tycker faktist om denna fiske form med. Allt fiske annars har ju längre säsong . Ismetet är ett socialt och är trevligt då hur många som helst kan delta igentligen. Sitta och prata och fixa lite krubb och ha det gött tillsamans på isen.

Julgrans plundring .
Av en tillfällighet när man va på ÖB för att handla hittade jag nått intressant  och så som alltid grunnar man ju på det ena och andra vad man kan anväda sig av i fisket. Det är plast skedar  i lite grövre plast och de va blanka så jag tänke jag de gör jag blänken av. Så det blev 2 pack av dem. Hem och dona och fixa blev det.

Detta behövs 
Börja med att klippa bort skeden från skaftet

Efter kapning så är det dags och slipa till kanten så den blir rund och fin.

Markera med en syl var hålet ska sitta och sedan borra 3-4 mm borr blir fint.

Dekorera efter tycke och smak med diverse tejper.

För att dekorationen ska sitta kvar så körde jag på klarlack ett par lager.

Lackat och klart och ett beteslås monterat

Så här har jag tänkt. Jag  använder av en up trace i fall gäddan skulle va lite stygg och hugga på blänket. Fast inte lika lång som denna på bilden behöver det inte va . Använde bara för att visa. I mellan up trace och själva tafsen ska jag nog använda ett trevägs lekande tänkte jag eventuellt en fjäder ring också. Ska bli spännande och pröva ! Jag fiskar i många mörka vatten så det gör sitt med lite extra bling bling . Har haft större framgång med det än utan. Men inga regler utan undantag .

MADAMMER BRUKAR JU GILLA DET SOM GLIMMAR ELLER HUR ? 

Jag använder även vanliga mat och teskedar i stål  men det kommer mer om det senare så håll utkik. Luis Rasmussen visar även det på hans predator blog.  I helgen ska det bli ismete för hela slanten både lördag och söndag så då får man se om det ger resultat med blänkena men det tror jag att det gör.

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar