fredag 21 december 2012

Lite av varje

Julstök och stress

 Då va det snart jul och den årliga stressen och farandet hit och dit. All mat som ska lagas och fram för allt julgodis. Mycket och hinna med men visst är det en härlig högtid i alla fall. Som sagt får min spöställning / pod serie lugna sig lite till jag fått en ny DVD installerad i min dator. Så jag kan ladda upp bilder från skiva igen. Men tomten kanske kommer med en med lite tur. Snäll har jag ju varit hela året. Hoppas jag i alla fall  :)

Det har hänt lite den sista tiden har fått lite folk som vill samarbeta lite med mig och min blog en av dem är Lennart på Hultins Sportfiske i Linköping . Han hjälpte mig med nya fina räkneverksrullar som ska få jobba hårt i vinter får vi hoppas .Även Sportfiske mässan 2013 den missar väll ni inte hoppas jag. Syns vi där så varför inte byta några ord ? 5 -7 APRIL går den av stapeln så boka in de datumen i kalendern vet ja. Är nu med på Svenskt Mete med min blog också jättekul och hamna där ! Finns massor med bloggar , Nyheter , Köp o sälj , Tester osv så kika in på svensktmete.se .

 
Så ser butiken ut från gatan
Innehavaren av butiken Lennart alias " Lelle"

Butiken har nog det mesta man kan önska och skulle så inte va fallet går det att snabbt beställa hem vad som önskas. Lennart är kunnig och erbjuder bra service .Spinn , mete , flugfiske , kläder och tillbehör mm så har du vägarna förbi så kika in och kolla läget vet ja. Inom snar framtid kan man även köpa min spöställning hos Hultins Sportfiske .

Steffo pod till ismete.
Nu blir det lite rundvandring i butiken Mete och wobbler

Ännu mer wobbler . Nisse väggen är välfylld
Flugfiske vägg och linor och mer beten
Välfyllt kan man säga
Borr i alla diametrar  mm
 Så ser det ut . Lennart hälsar VÄLKOMNA !

Mina vapen i jakten på gammelgäddan från isen.
Laddat upp med lina och redo för drabbning.
Jag har fått lite mail med frågor vad jag använder för utrustning till ismete och här kommer svar på det.
  1. Rullar Okumna Magda Pro Ma 20DX  med räkneverk .
  2. Spön Kinetic Rauma ( gröna Heavy) till gädda och ( Soft de gula) till Gös , Abborre och Regnbåge.
  3. 0,45 nylon lina.
  4. Vippor och spö ställ är hemma tillverkat.
  5. Hemma byggd pulka men ny pulka är på gång i dagarna. Blir en i plast som är flat bottnad.
Jag gillar verkligen Kinetics spö då de har många och stora spöringar och tycker kvaliten är bra . Har inte haft några problem med dem alls. Så är du efter spö rekomenderar jag dem. Många spö har för små spöringar som fryser igen och för få ringar som vid hög belastning så vrider sig klingan och det är inte kul tycker inte jag i alla fall. Spöna finns i Soft Gula Medium röda och Heavy gröna.

Nu laddas det för ismete tur så ska göras lite bling bling tafsar till den gamla gäddmadamen jag träffade tidigare i år . Hoppas hon är med på noterna och fattar tycke för de beten jag erbjuder så vi får hälsa på varann igen. Det vore hemskt skoj och återse henne.
ÖNSKAR ER ALLA EN GOD JUL !
med mycket hårda packet förstås

TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar