söndag 9 december 2012

Ismete vippor del 2

Då kör vi en annan modell av ismete vippa 
Detta behöver du. Jag glömde ta med tändare och tejp

Börja med att kapa till den längd du önskar på din vippa mina är 50 cm och sedan en mindre bit på 5-6 cm. Därefter bockar du upp änden på båda bitar ca 5mm. Värm innan bockning annars går rensbandet av.


Så ska det se ut nu. Ta gärna och slipa till kanter med en fil eller så för kanterna blir vassa efter du klippt av rensbandet.

Där efter är det dags för krympslang så du skyddar linan. Ta till krympslangen så den sticker ut utanför rensbandet klipp därefter bort överflöd men spara ett par mm till rensbandet.

För att bilda tryck i själva klämman så klipper jag till en bit på 1-2 cm av ett buntband som jag tejpar fast.

Nu lägger du på den lilla biten på den långa och tejpar fast den som på bilden.

När du gjort det tar du en krympslang med större diameter och för den över där buntbands biten sitter ca 1 cm framåt ,det hjälper till med tryck i klämman sen

Man måste anpassa hålet i bollen så att den sitter tajt över den bulkiga biten med krympslang. Detta gör du med en skalpell till exempel.

På med bollen på vippan. Du kan ta lite super lim eller epoxy så det blir tätt och bollen sitter fast

Jag låser bollen bakifrån med en ålbjällra som går att skruva fast. Har man den med klämma så kan man klippa några bitar med krympslang och lägga i mot hålet  eller någon form av gummi pärla och sedan  limma så bollen sitter på plats.
Då va denna klar !

Det kommer fler modeller så håll utkik på min blog.

OCH NI TAR DET FÖRSIKTIGT PÅ ISARNA VA ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar