torsdag 29 november 2012

Gör din egen beteshink

Hejsan ! Det va ett tag sedan jag skrev . Men när höst ,kyla och skitväder infann sig sjukor . Så har varit upptagen med det i ett bra tag nu . Men nu är man på bättringsväg i alla fall. SKÖNT !! Fiske sugen så vet inte vad är man med , jag har inte kommit ut på hur länge som helst. Alltid något som kommit i vägen. Men nu när kylan kommit så hoppas isen lägger sig så man kommer ut på ismete . Det ska bli så kul ! Jag hade lovat hur man gör sina vippor och en pod men jag har inte fått tag i alla grejor än så slänger in detta tips. Hur du gör din egen betes hink till en billig peng. De som finns att köpa är inte värd pengarna tycker jag. Den är inte krånglig att göra alls och du kan göra 4 för vad en kostar i butik.
Grejor som behövs
Jag va förbi på Granngården och hittade denna hink för 49 kr . Den finns i grön , blå och svart evenuellt fler färger men de färger fanns hemma i alla fall. Finns även en för 149 kr skillnaden på den är att den har två krokar så man kan hänga upp den på relingen på båten.  Men finns inte bärhandtag som det finns på denna. Hinken med krokar fanns bara i svart.

Då börjar vi väll då. Jag tog en syl och mörkte upp var jag ville ha hålen. På min hink finns en gjutkant alltså det blir en linje som passade perfekt att följa. Först mätte jag ut mitten på hinken och utgick från det åt var sida. Avståndet i mellan hålen måttade jag med bredden på en tumstock. Efter det är det bara att hitta en lämplig borr och borra på. Jag använde en 4mm borr.

Så gjorde jag med avståndet i mellan hålen

Klar för borrning. Gjorde några extra hål för så man kan hänga även några beten på utsidan under fiske ( Avbytar bänken kan man kalla det )
Borrat ! Här ser man även linjen efter gjutningen lite. Den jag följde när jag markerade hålen

När bild på avbytar bänken.  Jag tog även och gradade hålen med ett grad verktyg för att få bort plast som stod upp ur hålen efter borrningen.
Tog en större borr 8 mm för att göra dränerings hål så regn vatten rinner ut. Eller om man vill skölja av sina beten utan att ta ur dem i hinken.
Ett bete på avbytar bänken

Så ser det ut när den är klar.
Ska väll hotta upp den lite med gummi slang på handtagen så det blir bekvämare och bära den eller dem rättare sagt jag gjorde två när jag ändå var i gång. Ska väll slänga på någon dekal med men den ska jag göra själv. Bild på det kommer vid senare tillfälle i detta inlägg. Inte ialla va för 49 kr istället för det minst fyr dubbla. Vill man så kan man ju montera axel rem om man vill bära den så och krokar om man vill ha dem att hänga på relingen t.ex

Nästa gång blir de vippor till ismete i alla fall. Har ett antal varianter jag tänkte visa men till dess önskar jag er alla SKITFISKE !JÄTTEKUL ATT DET HAR BLIVIT ÖVER 4000 BESÖKARE MED !!! 

 

TIGHT LINES / STEFAN

2 kommentarer:

 1. Hej! Vilken trevlig blogg du har. Mycket intressant att läsa här:)

  Lägger upp en länk från min blogg så fler besökare hittar hit.

  Mvh. Mats - http://fiskelyckainorr.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats ! Man tackar ! Jätte kul att du tycker om den och delar den. Givetvis lägger jag till din länk på denna sida. Skitfiske och ha det gött ! MVH Stefan :)

   Radera