onsdag 10 oktober 2012

Studie besök hos en betesbyggare
 THÖRNGRENS BETE
 
Här är han Wobbler snidaren Daniel Thörngren
  Idag trots snorig näsa o hosta va jag på besök hos Daniel Thörngren i Mjölby . Han är en trevlig prick som brinner för betes tillverkning. Gillar hans sätt hur han pratar om sina beten ( Det handlar om att ha roligt och att lägga kärlek bakom arbetet med betena )Vi kom i kontakt genom Facebook där jag varit inne på hans sida Thörngrens bete. Straxt där efter kom det ett medelande där han presentera sig närmare. Trevlig kille det ! Då jag själv som ni vet tycker det är kul och tillverka eget bestämdes träff för att se lite hur det går till igentligen och så blev det. In i bilen och satte kurs mot  Mjölby där Daniel har sin verkstad i föräldra hemmet.Väl framme så skakade vi tass och sedan va det igång . Daniel blev bombad med massa frågor och han svara på det jag ville veta. Han visade hur saker och ting funkade med med viktning och så vidare. Och så har vi ju gemensamt intresse så blev mycket snack om vattnen här i kring och annat fiske som bland anntat Färna och Sarv och Svart ån som vi båda fiskar mycket i så det bestämdes  att vi måste fiska ihop. Daniel har även han fått upp ögonen för specimen metet. Det är ju så att man får ut mer av sitt fiske att fiska ihop med likasinnande som brinner för sitt intresse och förstår varför man släpper tillbaka fisk och inte slår ihjäl allt. Och fattar allt annat runt i kring det. Tycker jag i alla fall .

Daniel i sin verkstad som synes har han lite och pyssla med.

Några ämnen till de 8 modeller Daniel tillverkar.

Viktade och klara för spackling


Finns även möjlighet till att få sina beten omlackade i custom färger.
Lack boxen där alla alster lackas

Tork hjulet laddat
Visst är de fina !!
Lite mer tork hjul

Lite skydds lack på så inte signaturen blir förstör av två komponents lacken . Daniel gör det mesta av lack jobbet utan mallar alltså på frihand. Det gör betena ännu mer unika .
Några av Daniels beten i färdigt skick. Ur tjusiga !!


Tycker även gäddorna tror jag . Gillar verkligen denna färg. Känns het !
Mer av Daniels beten.

Mer info om betena och olika modellers egenskaper se Daniels hemsida.

Stort tack Daniel att jag fick komma och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter om dina jerkbaits och byggandet av dem. 

Är det fler än jag som vill testa Daniels beten så kan ni kontakta han på http://www.thorngrensbeten.se/

Finns även i min Betesbyggar länk lista

Till Daniel när du läser detta så måste vi ta en tur snart. 


Några av bilderna äger Daniel och är publicerade med hans tillstånd


TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar