måndag 29 oktober 2012

Lite mer om deadbaits

I dag har det blivit lite packande av betesfisk . Det kan man aldrig få för lite av. Speciellt om man förmäskar som jag gör. Jag använder heads and tails som jag säger och blandar i dem i ett fisk doftande mäsk och kramar bollar av dem. Var annan dag brukar det bli  att jag mäskar innan själva fisket. Jag börjar två veckor innan jag börjar fiska mer frekvent.  Det brukar bidra att fisken söker sig dit och håller sig där om kring också. Överdriv inte bara en boll lite större än en tennis boll storlek per tillfälle bara. Meningen är att det ska finnas något att äta och doft för att dra dem dit du önskar förhoppningsvis.
 
Ett lass med betes fisk

Heads and tails för mäskning av gädda

Betesfisk i bitar som ska användas till Kebab riggen
 Betet till Kebab riggen tar jag från mindre mörtar. Skär bort huvudet och stjärt och då har man den bästa biten kvar att agna med.

Kebab rig
Betet till Kebab riggen ska va i mellan den svarta gummipärlan och öglan på wiren i öglan sätter man ett boilie stop till exempel.

Så här ska det se ut . En effektiv rig värd att pröva om ni inte gjort det.  

Glöm inte att packa dem väl och se till att de är raka och fina underlättar kasten sen.
 
 TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar