tisdag 9 oktober 2012

Lite Home Made

Då har man åkt på en ordentlig förkylning och febrig igen då. Ett skit men vi är ju inne på hösten på allvar nu. Det jäkliga med att ligga hemma sjuk är att man blir fruktasvärt rastlös i alla fall jag. Så tur man har lite att pyssla med här hemma. I går fick jag hem en stor flyttlåda med karpgodis som sänken , rigg matrial , krokar, sänken , Korda crusher, leadclips , beten och kaströr mm. Mycket och sortera och fixa med . Rena Jul afton kan man kalla det !

 Make your own throwing stick

 Kaströr eller så kallad throwing stick det kan du enkelt göra själv. Jag hade lite aluminium rör hemma 20 mm och 18 mm så det blir boilie kanoner av dem tänkte jag. Fick tipset av min karp mentor Luis Rasmussen då jag va nere i Nybro och fiskade karp med han i ett par dagar. Och det funkade lika bra som något annat till och med bättre kanske ?

Här är mina boilie kanoner ( Kaströr ) De två till höger är Kordas Easy stick i plast i två diametrar. De andra två är home made. 
Det man börjar med är att bestämma längden  på dina rör . Det kraftigare 20 mm ska användas till större beten och att kastas med två händer hade jag tänk. Det mindre 18mm ska användas till de mindre betena och med en hand bara.

Efter ha sågat till din önskade längd så ska rören sned kapas i 45 graders vinkel och så pluggas rören in ut i så betet ligger över handtaget så blir det mycket lättare att kasta med det. Det måste naturligtvis putsas efter sågning invändigt och utvändigt annars går det nog åt lite plåster skulle jag tro.

Kapade i 45 graders vinkel


Slipat o fint !
Sedan är det som sagt att mäta avstånd på hur långt hand tag du vill ha och göra en plugg. Jag använde en vinkrok som jag slipade till så att den går i men bra trögt. Du kan ta en körnare och knacka till lite lätt där du vill att stoppen ska stanna. Sedan är det bara att fixa någon form av handtag hur man nu vill ha det. Grepp tejp typ till innebandy klubbor är bra tycker jag. Man vill väll inte dynga ut sitt nytillverkade i sjön vid första kastet.


Har ju massa flöten och göra med . Här är några av de senaste Pike Slim är modellen.


Host host och Tight Lines mina vänner !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar