tisdag 23 oktober 2012

Hur du ska tackla upp drifter flöte och dead bait pencils


Jag har fått lite frågor om hur man ska tackla upp mina flöten och tänkte därför demonstrera hur jag gör.

Det man börjar med är en stop knut . Den gör jag av power gum för att visa just hur man gör. Annars finns färdiga flötes stop. Börja med att klippa till en bit i lagom längd så det inte blir krångligt att jobba med det. Lägg power gum biten sida vid sida med linan.


Där efter formar du en ögla

Nu ska den lösa änden igenom ögla och över båda matrialen 4-5 gånger

Så ska det se ut nu

Ta tag i båda ändarna av power gum fukta och dra försiktigt åt så matrialet lägger sig fint

Trimma till ändarna på stop knuten och trä på en plast pärla. Jag gillar flou gul eller liknande så man kan se på håll att knuten är där den ska

Dags för flötet. Jag trär linan igenom bommen med flytkroppen på.


Nu tar jag en pärla till efter flötet och gör en till stop knut. Varför ? Jo jag sätter knuten ca en halv meter före sänket för att inte flötet ska hänga och slänga bervid munnen på gäddan


Nu ska sänket dit. Jag gillar Fox quick change sänken. Då kan man byta vikt utan att knyta om allt. Först trär man på den lilla plast pinnen med den skålade delen upp mot flötet.

Där efter en silicon slang bit

Din valda vikt ska nu dit och det är lätt då det är ett spår i det.

Efter det så tryck silicon slangen över plast pinnen och sänket är fixerat.

Jag trycker över silionet på lekandet så det sitter kvar där. Så så ska det se ut nu. Sen sätter du dit din valda tafs på beteslåset.
 Drifter flöten fiskar jag med flytande flätlina , ett måste för att det ska fungera bra. Går att fiska med nylon lina men då måste den fettas in med lin fett.

Dead bait pencil flöten
  
Samma typ av tackling som drifter flötet förutom att jag använder en glid pärla med hake till dem. Alltså knyt stop knut , på med pärla , Glidpärla med hake , pärla , stop knut igen , sänke , beteslås och till slut tafs. Dead bait flöten ska fiskas med stop knuten satt på ca 0,5 - 1 m överdjup. Jag fiskar dessa med sjunkande flätlina eller nylon lina.
Hoppas det hjälpte ? Jag försöker alltid att hjälpa så gott jag kan.


TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar