måndag 22 oktober 2012

Flavours


Smaksätt ditt bete !
Jag tänkte skriva lite om hur du kan göra din betesfisk lite mer aktraktiv för gäddan. Då ska du kolla in dessa flavours ( smaker ) .

Dessa är mina favoriter
De smaker jag använder är winterized alltså anpassade för att lösa upp sig i kallt vatten . Det är ju oftast i de kalla årstiderna man fiskar efter gädda. Det finns andra liknade från märke som E.T ( Eddie Turner Baits ) De är också jätte bra. Dessa smaker är väldigt koncentrerade så 1-2 ml räcker till en betesfisk.

Fox Deadbait air and oil kit

 För att injecera smaker , oljor och luft behöver du kanyler och sprutor . Det finns ett kit från Fox som klara det galant. Det inne håller en Stor spruta 20ml och en mindre 10 ml. Den större använder jag till att göra en betes fisk flytande . Jag injecerar luft under skinnet på en död betesfisk naturligtvis. Det gör att man kan få den fungera som en pop up och blir mer synlig för gäddan . Eller så klämmer man ut lite luft så att den blir långsamt sjunkande. Perfekt till att få betet att lägga sig ovan på växter osv om man har mycket växtlighet på det ställe man fiskar . Detta gör jag till botten metet då jag vill ha betet på botten eller straxt ovanför.

Närbild på de nålar som följer med . Överst är nål för att injecera luft , Mitten för för oljor och nederst till oljor och smaker som är lite mer lättflytande.

 Anledningen till att jag använder smaker är för att få en edge i fisket. Vissa dagar vill de inte ha en naturell mört av någon anledning t.ex då kan de va bra att ha något att förvirra de gröne med . Det kan va det lilla extra som behövs för att få gäddan och ta till exempel en mört som har doft av makrill eller sill eller nors . Så testa många smaker på en fiske dag. Fiskar du med 3 spön så kan man använda Makrill på ett och Nors på ett annat och en utan. Får man bara hugg på en av dem så är det bara till att byta till samma på alla spö. Bara variera och testa sig fram och alla dagar är olika. Flavours från Baitbox finns i smakerna Herring , Lamprey , Smelt , Sardine , Salmon , Pilchard och Mackerel

Dessa smaker har jag köpt från England . En god vän där har skickat mig dem . THANKS PETE ! De finns att få tag i många av de engelska web butiker som finns . Finns även medel till färgning av betesfisk som är flytande i många olika färger. En röd eller gul mört har nog inte gäddorna sett för ofta ett annat tips som ger dig en edge i fisket. Kolla in www.baitbox.com så hittar du info om vilka som säljer produkterna och kolla in resten av deras sortiment. Det finns många andra fisk oljor / flavours som också funkar. Allt med fisk doft i någon form är värda och prova så kika runt i butikerna vad som finns och testa !


Fox dead bait air and oil kit säljer Metebolaget och Pop up tackle


Skitfiske på er !TIGHT LINES / STEFANInga kommentarer:

Skicka en kommentar