lördag 27 oktober 2012

Dead baits

I dag va det storhandling i Mantorp som gällde och det va bara gilla läget. Va kanon väder för fiske idag annars. Men det fick gå och det bar i väg och på vägen dit kom jag tänka på att de har en ganska bra fisk disk där och då det är lite dåligt i frysen med beten av havs levande arter som Makrill och Sill så det besöka den va ett måste. Väl framme så hitta jag ingen Makrill men ett stort lass med Sill i fin storlek så det va bara att slå till 29kr kilot va ju inte farligt ! Brukar va mycket dyrare i vanliga fall. Jag rensade dem på Sill lagret och beställde ytterligare så blir en tur till förhoppningsvis har de Makrill med då med.

Sill ett ypperligt bete att använda till Gädda . Blank och silvrig och framför allt är det mycket olja i dem.
För att få ut det mesta av dina beten så tag ett papper och torka av dem försiktigt sedan lägger du dem styckvis i plast . Sedan i på en bricka så att de blir raka och fina då blir de mycket lättare att kasta. Är de riktigt stora så går det bra att dela på dem mitt i tu då har man ju 2 beten.

Så ska de se ut innan de kommer in i frysenDet går också bra att injecera olja / smak  till exempel Makrill eller Lax eller någon annan doft i dem innan frysning. Skriv gärna på en frys tejp bit med vilken så du vet när de väl ska fiskas med.

Ett lass redo för frysen

Skit fiske på er !


TIGHT LINES / STEFAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar