torsdag 16 augusti 2012

Lite tips om linor


Nu börjar det bli dags för Gäddfiske säsong igen så kan va bra att se över sina linor och annan utrustning. Det jag tänkte tipsa om idag om du tycker gäddmete så är det just linor.

 
Till  bottenmetet använder jag denna lina . Gardner Hydro Sink Braid i dimension 0,30 eller 0,35 en rund stum lina färgen är mossgrön så smälter in bra mot bottnarna och framför allt så ligger den bra i pris 200 m spole kostar just nu 179kr ( ordinare pris 249kr) och 600 m spole 399kr ( ordinarie 599kr ) på Metebolaget . Ett måste om du ska botten meta är att använda en SJUNKANDE lina för bästa presentation av dina botten beten . De flesta flätlinor flyter ju som sagt och de passar till fisket med flöten.

                                                  Jag änvänder även nylonlinor i mitt gäddfiske och de fabrikat jag använder Gardner GT80 och Gardner hydro Tuff  i diametrarna 0,35 - 0,40.

Till flötmete vill jag rekomendera en väl synlig lina så att den verkligen syns speciellt till flötestrolling och fiske med drifter flöten.Jag gillar Spiderwire till flötesfisket . Jag kör med 0,30 . Är en ganska mjuk och följsam flätlina och håller färgen bra. Många andra gör ju inte det då de bleknar efter en tids användning. Men inte denna.Mitt hemgjorda drifter flöten med stort segel och stammar i kolfiber ingen sketen plast inte !
 
 

Nästa gång tänkte jag visa hur man gör ett smidigt verktyg  som är till stor hjälp när du twistar dina tafsar.

TILL DESS ÖNSKAS SKITFISKE !

Tight Lines / StefanInga kommentarer:

Skicka en kommentar