torsdag 30 augusti 2012

Inget frysa i höst och vinter inte

Då va det dags igen och skriva några rader
 
Igår Onsdag vart det en kort Abborre tur på sjön Boren med min vän Christian. Blev bara 3 timmar men bättre än inget och vi hittade lite abborrar till slut efter lite letande. Jiggarna va inte så effektiva denna gång. Det som levererade va en liten 5cm Salmo Hornet i fire tiger färg. Den har en väldigt ettrig och snabb gång och går lite djupare. Christian körde med samma modell fast i annan färg gul med grön rygg. En fin gädda klev på och efter en stunds kamp gick den men man fick se den i det klara vattnet. 1000 tals tänder och 0,10 flätlina är ingen bra kombo precis .
 
Bild från strömmen i Borensberg . Sjön Boren
 
 
Jo till denna säsong har jag skaffat en overall jag tänkte tipsa om. Bästa man kan ha vid kyligare och blött väder tycker jag. Det är en skoter overall från Fladen . Den ser precis ut som flytoverallerna men betydligt lättare och smidigare än dem. Perfekt till mitt gäddmete och fram för allt till ismetet där det kan behövas springa lite . Man vill ju ha det lite gött och behagligt när man är ute.
 
 

 
Så ser den ut fram i från. Snyggt med Hardwood kamoflage med.
 
 
 
Neopren muddar i ärmarna så vatten vind och snötätt här.
 
 
 
Blixtlås på benen så det går att öppna upp så benen blir vidare så man kan få på och av overallen lättare även med skor på.
 
 
 
Blixtlåset täckt med kardborre lås så här smiter inget in heller.
 
 
 
Varma goa värme fickor som är fleece fodrade på bröstet.
 
 
 
Baksidan.
 
 
Luvan även fodrad med fleece och her remmar så det går att justera den efter behov. Finns ett antal fickor på den också en på var ben en på var höft och innerficka. Overallen är helt vind och vatten tät och rekomenderas till de som är lika frusna av sig som jag. Jag hittade på nätet för halva priset ( Normal pris 1400kr ) tyvärr vill jag inte göra reklam för dem som jag köpte den av då det tog 3 månader efter beställningen va gjord innan den kom fram och det skickades massa mail fram och tillbaka och blev lovad ett större antal gånger att det skulle skickas och personalen va inte de smartaste här i världen heller. Så där lär man varken köpa nått mer eller rekomendera heller.
 
 
När bild på kamoflaget "Hardwood gray"
 
Hamstring av gäddgodis står ofta på dag ordningen numera det börjar ju bli dags och se va de gröne har för sig. Härligt det ska bli med lite tungt gädd gung i spöna igen det va ju ett tag sedan.
 
TIGHT LINES / STEFAN
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar