lördag 11 augusti 2012

Det här är inte bra !

                                     
Lite tråkiga grejor denna gång på bloggen tyvärr .


Man undrar hur den här Gäddan kan äta , ser ut som den går mot en säker död.


Jag satt och titta på Steve Rowleys sida ESOX WORLD på Facebook och fann dessa bilder , Inte roliga och se precis. De Gäddor på bilderna har skador från så kallad Lipgrip eller bogagrip. De är inte mycket bättre än en huggkrok och ska man praktisera catch and release så finns det bara två alternativ tycker jag HAND LANDNING ELLER HÅV  ! Tänk er själva om man hade haft käften sönder sliten och favorit maten på bordet och inte kunna äta den . Så kasta den förgjorda prylen i soporna och köp en vettig håv i stället det är mitt råd så vi slipper se sånt här mer. Eller va tycker ni själva ??
Den värsta sorten av Lip Grip / Boga grip är de med gripklor som ej kan snurra . Kan tänka att den gädda på översta bilden har råkat ut för en sådan.

Köp dem inte och använd dem inte bojkotta dessa verktyg tycker jag . Man vill väll ha nått och fiska efter även i framtiden. Vårda fisken !

(  Bilderna på Gäddorna är publicerade med tillstånd av Steve Rowley Esox World  )


Det är detta verktyg som orsakat skadorna på Gäddorna på bilden så SNÄLLA SLUTA ANVÄND DETTA !
I morgon ska det bli en tur ut på sjön Boren och fiska lite Abborre med min vän Christian. Så håller tummarna att de inte hitta superlimmet och har hunnit limma igen gapet de randiga rov riddarna. Det är jiggfiske som gäller för min del.

1 kommentar: