fredag 10 augusti 2012

Betesfisk till kommande höst o vinter fiske

Blivande Mört tank ?? 

Bara kapa bort taket på tanken och tvätta ur den grundligt man vill ju inte ha en tank full med deadbaits  !

Tips till predator jägaren !  Nu börjar det dra ihop sig att förse sig med betesfisk till höstens o vinters fiske.

Meta , mört stugor eller kastnät är upp till er det är ett slit o skaffa dem och sen ska det ju förvaras med.

 Då råder jag er att skaffa en stor tank som denna. Gärna svart som på bilden då betesfisken är ganska skör igentligen och får lätt spatt när det blir för ljust. Så ett lock över är att föredra också. Den rymmer grymt mycket betesfisk också ,så varför inte gå ihop några stycken o dela på en eller till och med två tankar så är säsongen räddad och man kan ju dela på tillsyn osv.

Vi vet ju att det är inte det lättaste att få tag i betesfisk när man väl behöver dem . Det är värt jobbet jag lovar .  :)

Viktigt !  Kolla till den dagligen helst, får inte gå längre än varannan dag . Då kollas att det inte ligger döda betesfiskar i karet ( kasta dem ej använd till mäsknings mörtar eller deadbaits eller till en giftig Kebab rig.  Bra filtrering o täta vatten byten är ett måste för att de ska hållas sig pigga o krya. Överbefolka inte tanken heller då är det lätt att de får svampsjukdommar. Är det hyggligt väder och värme så behövs syre pumpar på vintern med kylan klarar de sig utan. Mata dem inte heller det bara faller till botten av tanken och där ligger det o ruttnar och sabbar vattnet, följden kan bli att de dör allesammans.

Lycka till med er tank om du eller ni tänker skaffa en eller två ??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar